Måla om cykel

Att måla om något kan göra saken som ny igen. Det behöver varken vara särskilt dyrt, svårt eller tidskrävande att måla om till exempel möbler. En annan sak du kan göra är att måla om cykel. Det kan få den mest nedgångna cykeln att se som ny ut igen! För ett jämnt resultat kan du välja att spraymåla cykeln, men det går också bra att måla den som vanligt. Välj det du känner dig mest bekväm med eller har enklast tillgång till. Det viktigaste är att du följer några enkla steg:

1. Rengör cykeln och ta bort eventuell gammal färg om den håller på att flagna bort. Slipa om det behövs.

2. Ta bort alla delar av cykeln som du inte vill ska målas.

3. Vänd cykeln upp och ned – det är mycket enklare att måla den då.

Sedan är det bara att sätta igång att måla om din cykel! Ett tips gällande färgval är att tänka både praktiskt och estetiskt. Det kan vara kul att måla om cykeln i en skrikig färg men tänk efter först. Kommer du tycka att det är lika häftigt om ett år? Kommer du tröttna på färgen eller inte? Kommer den passa i de situationer du tänker dig att cykeln ska vara med i? Att behöva måla om cykel ett år senare igen kan kännas lite tråkigt. Att måla om cykel i pastellfärger kan bli riktigt snyggt och passar i de flesta situationer. Vill du styla din cykel lite extra kan du alltid byta exempelvis sadel, handtag eller trampor. Detta kan vara pricken över i:et för den snygga och personliga cykeln. Lycka till med att måla om din cykel!

(Visited 1 014 times, 1 visits today)