Måla om utemöbler

Har du trädgårdsmöbler eller liknande som står och väntar på att bli ommålade? Kanske skulle de se lite trevligare ut i en ny färg eller har den gamla färgen börjat flagna bort? Våra utemöbler behöver kärlek och det är enkelt och tar inte lång tid att måla om utemöbler. För att resultatet ska bli riktigt bra rekommenderas att du följer dessa steg:

1. Rengör och tvätta dina utemöbler ordentligt. Använd gärna färgtvätt. Den nya färgen kommer därmed att fästa mycket bättre.

2. Slipa möbeln om det behövs.

3. Om träet är nytt kan det vara en bra idé att impregnera möbeln.

4. Samma sak gäller möbler med trägrund.

5. Måla möbeln i önskad färg, två gånger brukar räcka.

Sedan är det bara att vänta på att möbeln ska torka! Det brukar gå rätt snabbt så vanligtvis är möbeln klar för användning redan samma dag. Det är ingen konst att måla om utemöbler. Det viktigaste för att få ett snyggt och hållbart resultat är att du lägger ned lite tid och pengar på själva förarbetet. Slarv lönar sig inte i längden. Att måla om utemöbler är en sak, men att bestämma sig för färg och nyans till möblerna är en annan. Här får du givetvis gå på eget tycke och smak, samt hur möblernas omgivning ser ut. Är du ändå osäker på färgval kan du tänka på följande: förmodligen kommer möblerna främst stå utomhus på sommaren. Föreställ dig hur de ser ut i en ljus och grönskande miljö (om du till exempel målar om dem under en annan årstid). Färg är alltid populärt och vackert under sommaren, våga göra möblerna till en härlig färgklick i trädgården!

(Visited 227 times, 1 visits today)