Starta eget?

För dig som vill vara mer än hobbymålare finns alternativet att starta ett eget måleriföretag. Att starta eget innebär alltid en viss risk, men har du kunskapen, skickligheten och intresset finns det goda chanser att du lyckas! Måleribranschen behövs – mer än någonsin tycker vi om att måla om, tapetsera och klä om möbler i hemmet. Här kommer några tips på vad du böra tänka på om du ska starta eget.

  1. Ekonomi. Kanske inte den roligaste biten, men ack så nödvändig. Hur mycket pengar har du och vad beräknar du att det kommer att kosta i uppstarten? Ett tips är att lägga på lite extra för oväntade kostnader. Om du behöver kan det också vara värt att ta ett företagslån för att komma igång.
  2. Vilken inriktning ska företaget ha? Ska du endast måla – och i så fall vad (fasader, väggar, möbler etc.)? Ska du även tapetsera? Sälja färg? Klä om möbler? Att hitta sin specifika nisch är viktigt.
  3. Lär dig mer om yrket. Även om du är duktig finns det mycket att lära. Behövs det en kurs? Kan du måla, men är sämre på att tapetsera? Fundera på vad du kan, och i samband med det om du ska ha en partner, som kanske är duktigare på ett annat område.

Ju mer du planerar och förbereder dig, desto mer lyckat kommer förmodligen ditt företag att bli. Låt därför denna process ta sin lilla tid.
Lycka till!

 

Att tänka på om du ska starta måleriföretag

(Visited 147 times, 1 visits today)