Måla med sprayfärg

Att måla med sprayfärg är ett smidigt sätt att fräscha upp eller förnya önskade föremål. Du kan väldigt enkelt ändra färg på en tavelram, lampfot, glas och många andra prylar som du kanske tröttnat på. En sprayburk är allt du behöver! Fördelen med att måla med spray är att ytan torkar snabbt. Sprayfärgen innehåller nämligen lösningsmedel.

1) Tänk på att rengöra ytan som ska målas. Färgen fastnar bättre och håller längre på en rengjord yta. Ska du, exempelvis, måla en lampfot så räcker det oftast att du bara torkar av ytan med en trasa. Det viktiga är att det inte finns någon beläggning på ytan. Ibland måste man slipa ytan.

2) Glöm inte att skaka sprayburken ordentligt innan användning. Tänk också på att välja rätt munstycke. Det beror helt på hur stor yta som ska målas. Ju större yta desto större munstycke behöver du för att få större spridning på färgen. Testa alltid innan på en bit kartong eller liknande.

3) Guldregeln är att aldrig börja spraya i mitten på önskade ytan. På sprayburken hittar du information om hur stort avstånd du ska hålla. Oftast är det 20 – 30 cm. Om du håller för nära kan färgen börja rinna. Det är alltid bättre att spraya tunnare lager i flera omgångar – resultatet blir jämn. Rengör sprayburkens munstycke så att färgen inte torkar och täpper till det. Då kan du använda sprayfärgen igen!

Ta en titt här om du behöver få lite inspiration och se det färdiga resultatet.

spraymålning

(Visited 321 times, 1 visits today)