Måla soffbord – inred personligt

Måla soffbord

Om du ska måla soffbord är förberedelserna det viktigaste för att få ett bra resultat. I princip alla möbler som ska målas om kräver först att du skrapar bort gammal färg eller lack, förbereder ytan med sandpapper och sedan borstar av träspån och färgrester. Allt detta görs för att möbeln ska få en bra grund för den nya färgen att fästa på. När det sedan kommer till att måla soffbord eller göra om andra gamla möbler är bra designidéer kanske det svåraste momentet. För det första måste du grundmåla för att få en bra yta. Grundfärgen är oftast i den färg som bordet sedan ska vara slutgiltigt, eller så ligger nyansen åtminstone nära. Kanske väljer du en vit färg om du vill ljusa upp rummet, en mörkröd färg för att ge en romantisk känsla, eller varför inte använda flera färger eller måla mönster för att liva upp ditt hem riktigt ordentligt. Du kan använda dig av både vanlig färg och sprayfärger för att göra mönster – på fri hand eller med hjälp av schabloner.

(Visited 291 times, 1 visits today)