Dagsutflykt till Waldemars Udde

Gör en dagsutflykt och ladda batterierna

Om du bor eller är i Stockholm på semester passar en dagsutflykt till vackra Waldemars Udde mycket bra. Udden är ett område på Djurgården i Stockholm där bland annat konstmuseet Prins Eugens Waldermarsudde är belägen. Du kan bekanta dig med konstnären Max Book på Waldemars Udde. Max Book är en postmodernistisk kreatör vars alster i omgångar ställts ut på museet. Han vågar utmana tidigare generationers stilriktningar och gå sin egen väg. Waldermarsudde är en mycket vacker och naturnära plats som omges av vatten och passar bra för en dagsutflykt när man vill komma bort från storstaden. Förutom nämnda museum ligger flera historiska byggnader på platsen, exempelvis en grindstuga som varit vaktmästarbostad och som även varit hem för guiden till Waldermarsudde. På udden ligger också ett trevligt café i den gamla fiskarstugan Ektorpet vars historia går tillbaka ända till 1700-talet. Ibland behöver man komma bort och ladda batterierna även om ekonomin är begränsad, låna pengar nu och gör något som får dig att må bra. Det kan vara en riktigt smart investering.

(Visited 148 times, 1 visits today)