Hur tar du hand om dina målarpenslar?

Målarpenslar av bra kvalitet kan göra stor skillnad för resultatet. färg och form är viktigt för äldre så väl som yngre människor och ett tips, om du vill kunna måla bra, är att du tar hand om dina penslar. Hur du då ska gå tillväga beror mycket på vad det är för typ av pensel du har och vad du har använt för färg. Vissa färger tvättas med starka lösningsmedel, andra är vattenlösliga. Om du inte rengör penslarna på rätt sätt kommer stråna att klibba ihop. Det är tråkigt och onödigt om det handlar om kvalitetspenslar. Vet du med dig att du inom 24-48 timmar kommer att använda en pensel på nytt behöver du inte rengöra den. Det räcker med att stoppa ner dina målarpenslar in en plastpåse, som du knyter åt runt penselskaftet, för att de ska hålla sig fuktiga och fräscha. Även när du har målat med färg som inte är vattenlöslig kan du förvara penslarna i vatten mellan användningstillfällena. Vattnet hindrar även oljefärgen från att torka in i penseln.

(Visited 101 times, 1 visits today)