Måla säkert med miljövänlig färg

Måla grönt! Med dessa ord menar vi så klart att du ska välja en miljövänlig färg. Just valet av kulör behöver inte gå i den gröna skalan. Oavsett om du ska måla snickerier som lister, fönster och dörrar eller om du ska fräscha upp väggar och tak finns det alternativ som är snälla mot moder jord. Dessutom undviker du risken att välja en färg som kan ge allvarliga allergier och hudproblem. Traditionella ingredienser i målarfärg är bindemedel, pigment, fyllnadsmedel, lösningsmedel och tillsatsmedel. Dessutom ingår olika bindemedel och det är de som ger färgen sitt namn: du kan till exempel välja att måla stolen med latex-, lim- eller linoljefärg. Miljövänlig färg ger en levande lyster och du kan välja mellan många olika nyanser. Något som är viktigt att tänka på är att vissa konstnärsfärger innehåller kadmium. Det är ett ämne du bör undvika eftersom att det är en giftig tungmetall. När den kommer ut i naturen tas den upp av växterna och förs sedan vidare till oss människor.

Miljövänlig färg är snäll mot både dig och jorden.

(Visited 81 times, 1 visits today)