Spola inte ner gammal färg eller rengöringsmedel

Vi inreder som aldrig förr och det innebär att vi köper en stor del målarfärg men även rengöringskemikalier. Det är svårt att köpa exakta mått och det blir ofta färgskvättar över. Vet du hur de ska tas om hand? De ska lämnas in på en återvinningscentral eller på en miljöstation. Det är inte många som spolar ner färg i toaletten som tur är, men när det gäller rengöringsmedel som inte är lika trögflytande är det tyvärr många som brister i omdömet. Det blir inte stopp i toaletten men det kan fräta på rören. Spoltjänst kan göra rörinspektioner och kontrollera så inget tagit skada om det har skett. Däremot så går rengöringsmedlet ut i våra sjöar och hav och gör allvarlig skada på miljön. Ofta används rengöringsmedel som är skadliga för miljön till penslar men det går ofta att använda samma vätska flera gånger om den sparas i en burk med lock. När du sedan har målat färdigt tar du med burk, vätska och pensel till återvinningscentralen och på så vis gör du både miljön och mänskligheten en stor tjänst.

Färghink och pensel

(Visited 1 times, 1 visits today)